Onze visie sedert 1956

Desta levert vanuit z'n vestiging in Minderhout stenen aan klanten in België, Nederland, Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittannië. Deze landen maken 95 procent uit van het afzetgebied. Daarnaast staan we open voor elke levering wereldwijd.

Eigen Onderzoek & Ontwikkeling

Naast de kleiontginning en de volledige controle over het bak- en afwerkingsproces, ontwikkelt Desta alle stenen in eigen huis. Via verschillende testproducties en proeven stemmen we de verschillende parameters op elkaar af zodat we exact het eindresultaat bekomen dat we wensen.

Niets aan het toeval overlaten

Desta laat niets aan het toeval over om topkwaliteit te leveren. Elke steen die onze fabriek verlaat, moet voldoen aan de strengste normen en kwaliteitscriteria. Er bestaat geen betere controleur dan het ervaren menselijke oog. Daarom ondergaat elke steen van Desta na het bakken en drogen een laatste visuele inspectie.

Elke bestelling in één keer gebakken

Elke bestelling - ook bij grote projecten- werken we af in één bakproces. Zo garanderen we absolute kleurvastheid en een gelijkmatige samenstelling. We stockeren de volledige productie op onze eigen terreinen waarna we deze volgens afroep leveren op de werf.

Een steen voor elke architectuur

Het productieproces van Desta verloopt via de strengperstechniek. Dit levert sterk afgelijnde gevelstenen op. Ideaal voor gebouwen met een moderne en strakke architectuur. Ook verlijmen is mogelijk. Of hebt u toch liever een rustieke uitstraling? Onze trommelmachine creëert in die gevallen de gewenste veroudering en structuureffecten.